Blodspor – en super aktivisering av hund

At blodsporsøk skulle fange min interesse så sterkt var vel ikke helt opplagt, er nok ikke jakt og friluftsliv som er det først ordene som blir brukt ved omtale om meg…. Og det var jo det jeg trodde om blodspor, at det bare var noe for jaktfolket. Men, etter å ha fått være med å 

\"\"

produsere kurset “lær å gå blodspor” så har jeg skjønt hvor feil den tanken var. Blodspor er en fantastisk god mental aktivitet sammen med hunden, utrolig fascinerende å se hvordan hundens nese fungerer og hvor fornøyd, stolt og sliten hunden er etter en kort tur med blodsporsøk. 

Mental aktivisering av hunder er kanskje viktigere enn vi husker på, altfor ofte så tenker vi tur og kanskje altfor lange turer. Som igjen fort resulterer i “mye vil ha mer” og litt rastløse firbente. Hunder trenger også få brukt hodet og sine sanser og det trenger jo vi tobente også, da er blodspor en fantastisk aktivitet sammen med hunden. At det i tillegg er enkelt å komme i gang med, uten altfor mye utstyr og innsats gjør det jo bare mer aktuelt, for alle hundeeiere.

Det å jobbe sammen med hunden, lære å se og studere hunden måte å jobbe og navigere på i et spor, og etter hvert lære seg å stole på at hunden fort vet hva den skal gjøre. Og få en rolig god tur i flott natur, og sånn ca. passe lang tur for min del, hehe..  Helt perfekt 🙂
Man blir glad og man får opplevelser sammen med hunden, og man kan være stolt sammen når målet er nådd. Det knytter også gode bånd mellom hund og eier.

Online videokurs \»Lær å gå blodspor\»

Kurset er en enkel innføring i det du trenger vite for å legge og gå blodspor.

Blodsporsøk er er god og lærerik aktivitet for hund og eier, og absolutt ikke bare for jaktfolket. Hovedformål i forhold til blodspor er jo med tanke på at det skal søkes opp et skadet dyr. Men, det er også en konkurranseform og med mulighet for å oppnå championater. Og, ikke minst er det en flott aktivitet og fin tur i naturen for deg og din hund. Det å se og lære å stole på hunden, og for hunden å bruke nesen på denne måten gir en veldig god mental stimulering av hunden.

Kurset tar deg gjennom hele prosessen, fra å se på litt forberedelser, hvordan man legger spor både for trening på ulike nivå og hvilke krav som er for konkurransespor. Og vi tar deg med på hvordan gå spor, hvordan lære å lese hunden.

Så, når det til og med kan få lurt meg ut av godstolen og se om turskoene enda passer… så er dette virkelig noe alle med hund burde teste ut. Ta du også en titt på videokurset “lær å gå blodspor”, det er faktisk enklere enn du tror. Kurset gir en enkel og oversiktlig innføring i hva blodspor er og hvordan komme i gang. Det er også litt teori rundt godkjent ettersøkshund og championater. Og du får være med på 3 nybegynnere som er filmet gjennom sine første søk. 

Bli medlem og få tilgang til alle våre nettkurs her

1 hendelser på “Blodspor – en super aktivisering av hund”

  1. Torbjørn Eggen

    Har en sort Belgisk fårehund som er ett år og to måneder. Vi ønsker å prøve hans evner som sporingshund, og våre evner til å trene han opp.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen