Litt grunnleggende om hundeutstilling

Det var i og utenfor utstillingsringen ønskene og planene for CK Akademiet startet, og ble først etablert med ringtrening og kurser for handlere. Derfor er det også helt naturlig at et av de første online kurs er nettopp “Grunnkurs utstilling”, med en enkel grunnleggende innføring i hva hundeutstilling er og en guide for deg som har lyst å starte med å stille ut din hund.

\"\"

Kurset er alt jeg savnet når jeg ble med Jeaneth på utstillinger, jeg skjønte ikke mye.. hørte noe ord og uttrykk, så rosetter i ulike farger og to- og firbente som løp i ringen… Men, forstod jo ikke så mye. Her måtte vi lese oss opp litt ja, for jeg oppdaget også fort at ved å spørre ulike folk så fikk jeg ulike svar. Skjønte vel at veldig få hadde satt seg skikkelig inn i paragrafer og regelverk, virket som de fleste hadde hørt litt her og litt der, da blir jo fort mye borte på veien. Etter den gang så har alt regelverk blitt studert og sammen med treningskunnskap og erfaringen til Jeaneth etter en del år i ringen, så er det altså nå satt sammen til et fyldig grunnleggende kurs for alle som har lyst å stille hund.

God kunnskap er det beste grunnlaget for trening og læring, derfor kan det være nyttig å få med seg en teori og grunnkunnskap når en skal inn i ringen. Det gjør hele situasjonen lettere og mer gøy. 

Vi har også en god gjennomgang av det praktiske som skjer i ringen og på utstilling, deler tips om trening og hva en bør passe på. Noen miss og feil har vi jo gjort opp gjennom årene, og vi tenker at da trenger ikke dere gjøre de samme feil 😉 

Og husk at utstilling og utstillingstrening er like gøy for hund og handler uansett hvilken målsetting man har, det er god samspill og god kontaktaktivitet for deg og din hund. Og trene litt sammen med andre, en god situasjon for å lære hunden å fokusere på deg, ikke på alle andre hunder. Det er en god og rolig mental trening for hundene, det å fokuserere på noen rolige morsomme øvelser sammen med sin eier, det resulterer i en avslappet og happy hund etterpå. Morsomt er det jo også å kunne konkurrere litt mot andre også? Kanskje prøve litt?

Så, sett deg til rette og “snurr film 😉 Lykke til!
Og, gi oss gjerne tilbakemeldinger, hvis du har spørsmål eller er noe du savner.

Se mer om våre online kurs og bli medlem

Skroll til toppen