Hvorfor trene innkalling med hund

Det å lære hunden å komme på innkalling er kanskje noe av det viktigste man kan gjøre, det er en sikkerhet om noe skulle skje. Til daglig så brukes det kanskje ikke så ofte, fordi man som regel har hunden i bånd. Men, husk at situasjoner kan oppstå, som gjør at du virkelig trenger at hunden kommer på innkalling, og det kan være kritiske situasjoner hvor det bør skje fort. Da er man glad for den tiden man har lagt ned i trening.

Jeg har ikke noe stort ønske eller tålmodighet til å ha superlydige hunder som går helt fot hele tiden, men jeg vil ha supre hunder, som er lydige når jeg trenger det 😉 Og som da skjønner når det gjelder. Ser vel på innkalling som en slags “forsikring”, når uhellet oppstår, eks. hunden har slitt seg, glipper ut av båndet.
Eller som en selvopplevd hendelse, låseklipsen på båndet ryker, i det den ene plutselig skal jage bil.. da står man der, og er no fryktelig hjelpeløs og panikken stiger. Tror faktisk jeg sluttet å puste også …  Til alt hell så gikk det forholdsvis bra. Men, det trigget veldig på å legge mer tid ned i trening på innkalling.

Og det er jo nettopp derfor vi mener en innkalling er så viktig å få til, ikke er det så vanskelig å trene heller. Man må bare jobbe bevisst og konsekvent med det, legge til rette for at hunden lykkes i starten. Da er mye gjort. Sammen med mange små og nyttige triks og riktig fokus så læres dette enkelt inn, gjerne i forbindelse med en vanlig tur. Det liker jeg godt, jeg er altfor lite strukturert til å få lagt inn mange treningsøkter i løpet av uken, noen som kjenner seg igjen? Dagene går, med jobb og andre aktiviteter, hunder skal ha tur, mat og oppmerksomhet og plutselig er dagen over. Slik går fort neste dag også. Og kurs kan man ta, men hjelper så lite når det igjen kommer slike dager, hvor tiden ikke helt strekker til. Uansett hvor mye nyttig man lærer, jobben må jeg jo gjøre selv, sammen med min hund. så blir det fort bare litt halvveis, og en får litt lyst å gi opp. joa, der har jeg vært ofte. 

Og, jeg har ikke noe problem med å innrømme at det er ikke hunden sin feil at den ikke kan alt det jeg ønsker. Må nok bare være ærlig å si at det er jeg som ikke har hatt tålmodighet nok, eller ikke prioritert riktig. Kort og godt så var det meg og mitt tankesett som måtte endres først. Og så enkelt ting kan bli bare en selv lærer å tenke riktig, og bli mer fokusert på de små men nyttige tips. Alt blir mer gøy og fremgangen med innlæring veldig mye lettere. Det gir jo mer selvtillit for både to- og firbent, og kontakten mellom meg og hund enda sterkere.

Noen få minutter med små gode innkallingsøvelser på den daglige turen, eller noen mer utfordrende øvelser når du tar deg en tur i skogen, gjerne med langline. Det gir veldig mye igjen. Det er alle disse små og viktige tips og treningsmetoder som nå er samlet i leksjonen om å trene innkalling. Den er nå tilgjengelig for alle medlemmer på vår kursportal. 

Lykke til med treningen

Sjekk gjerne ut https://ckakademiet.no/bli-medlem/ for mer info

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen