Om utstilling og ringskikk

Litt nysgjerrig på hundeutstilling og hva det egentlig er? Hva er egentlig eksteriørutstilling og hvorfor drar folk land og strand rundt for å stille ut sine hunder? Dette blir jo et naturlig tema for en podepisode eller to, når begge podvertene er aktive utstillere selv, så da ble et par episoder i sommer viet rundt dette tema. 

En uformell og enkel forklaring på hva eksteriørutstilling er og litt om ulike tanker for hvorfor man stiller ut hunden, og ikke minst hvorfor det er så viktig å ha det gøy. Men det er jo også på sin plass med bittelitt alvorsprat og moral, glede over andres prestasjoner med mer, altså det man kan kalle “ringskikk” Utstilling skal være gøy for hunden, for handleren, for dommer og ringpersonell, og det skal være gøy for de som er publikum, da er det viktig at vi alle tenker litt på hvordan vi som deltakere oppfører oss. 

Tune in på sommerens episoder av potepodden og få litt kort innføring i utstillingslivet, litt historier og mimring, om lavtflyvende inntreden i ringen, om høye skjørtesplitter. Litt oppturer og nedtrurer, men også påminnelse om å ha det gøy med hunden og kunne le av egne uhell. 

Man har jo også mye forventninger, både til seg selv og til hunden og resultater, men husk at dommer har vel også noe forventninger til deltakerne, at man er forberedt og kanskje fått trent seg selv og hunden på forhånd.

Utstilling er en både lærerik, gøy og mentalt stimulerende aktivitet for hunder, og det skal være gøy for alle. Og, utstillingslivet er sosialt og hyggelig for tobente, så sett deg godt tilrette og lytt til sommerens podd’er om utstilling og ringskikk.

Er det noe du lurer på rundt hundeutstilling eller ringtrening så kommenter gjerne under her eller send oss en melding via facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen