Drømmen om valp og oppdragelse av valp – like gøy?

Venter du på valp, et nytt familiemedlem som snart flytter inn? Eller kanskje du går med ønske og drøm om en valp, men ikke helt har bestemt deg for hvilken rase?
Den tiden en går å drømmer om å skaffe seg et nytt familiemedlem er en fin tid, man ser så mange søte valpebilder og ulike typer hunder, hva skal man velge? Og nettopp det valget er kanskje viktigere enn du tror, for det er her mye av grunnlaget legges for at valpetiden etter at det nye medlemmet i din flokk blir like koselig, spennende og gøy som det du har drømt om. For finner du den rette rasen for deg, som har de egenskapene som passer inn i din livsstil, ja da har du mange gode år foran deg med et godt hundeliv. Så bruk litt ekstra tid på planleggingen i søket etter den rette.

Så kommer da endelig dagen, den store dagen hvor din nye bestevenn skal flytte inn! Og tiden hvor du ikke helt bestemmer selv når og hvor lenge du skal sove, når du vil hvile eller ha helt ro til å se din favorittserie på tv… det er nemlig en liten pelskledd firbent som er med på å bestemme døgnrytmen på livet…. men husk, det er bare for en periode. Med litt god planlegging og riktig fokus så finner du og din firbente fort frem til et godt samspill og fantastiske stunder sammen med både hvile og lek. Lytt til andres erfaringer og hent råd som gjør denne perioden lettere for deg, lær av andres feil 😉

PotePodden har flere episoder om valp og valpetiden som kan gi noen nyttige tips.

Valg av hund og hunderase, gir deg litt tanker og råd på veien for å velge den rette hunden som passer inn i din flokk/familie.

Valpen flytter inn, tar for seg de første viktige ukene med et nytt familiemedlem. I studio sitter oppdrettere som deler sine erfaringer fra mange ulike nybakte valpeeiere.

Valpetiden 3-9 mnd, den fantastiske men også til tider slitsomme valpetiden, hvor alt skal oppleves og læres. Gode tips og råd om hva man bør huske på og hvordan best mulig kunne innarbeide gode rutiner, det å legge godt grunnlag for et langt godt hundeliv.

Alle PotePoddens episoder er også tilgjengelig i din favoritt podcast-app, abonner gjerne og få med deg nye episoder og tema hver uke.

Husk også å like vår facebook-side slik at du får med deg nye episoder, forhåndsomtaler og litt nyttige tips. Eller send oss en melding om du har noe du gjerne vil vi skal ta opp.

CK Akademiet kommer også nå med sitt online valpekurs, eller valpeveileder som vi har valgt å kalle den. For det er det den skal være, en veileder for deg på vei til et nytt medlem i flokken og en guide med på veien gjennom hele valpetiden. Små videoleksjoner med tips og råd, treningsleksjoner på de ulike ting en valp bør lære og hvordan man best mulig kan gjøre innlæringen. CK valpeveileder blir tilgjengelig for alle våre medlemmer.

Har dere spørsmål eller kommentar rundt tema valp så kommenter gjerne under her eller send oss en melding via facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen