Valpekurs​

Har du fått deg valp? eller kanskje du ønsker deg en valp? Og du ønsker den beste starten for trening og innlæring, at din nye valp skal bli en rolig harmoniske familiehund.

Jo tidligere du kommer igang med gode treningsmetoder jo enklere blir oppdragelsen av valpen. Vi deler alt av erfaringer vi har samlet gjennom mange år med egne valper, med hundtrening og oppfølging av mange ulike ferske valpeeiere. Vårt valpekurs er vel mer en “valpe-veileder”, som en guide gjennom hele prosessen, helt fra planlegging og det å velge valp og frem til 9 måneders stadiet. Vårt mål er å hjelpe til slik at du får en best mulig start på “ditt hundeliv” sammen med det nye familiemedlemmet.

Valpekurs er viktig for mange, men et kurs løser ikke oppdragelsen med valpen. et kurs kan gi deg mange nyttige tips og råd for å lykkes med oppdragelse, innlæring og valpetreningen. Men jobben må du gjøre selv sammen med valpen. Mange starter på valpekurs den første måneden og lærer masse, men det er også fort gjort å glemme mye underveis. Derfor er et online valpekurs helt perfekt. Fordi det tar for seg de ulike trinn i valpens utvikling, akkurat når du er der med din valp. Og du kan repetere akkurat når du ønsker og så mange ganger du ønsker.

Optimalt så burde valpekurs påbegynnes FØR man får valpen i hus, for å være best mulig forberedt med kunnskap, tips og råd helt fra første dagen. Vårt valpekurs har egne moduler med tips helt fra velge rase, hvordan finne frem til den beste hunden for deg og forberedelser før du henter valpen. Mye nyttig som hjelper deg til å være best mulig forberedt på den nye situasjonen. Det er nettopp slike ting som gjør online valpekurs helt perfekt, du kan starte akkurat når det passer deg og du har ro og god tid til forberedelser.

Joda, din valp vil sikkert bite på ting, tisse inne, holde deg våken om natten, osv…. Det er en del av valpetiden det også, valpen kommer garantert til å snu litt opp ned på livet, for en periode. Men husk det er også veldig mye kos, latter og fantastiske opplevelser sammen med denne lille krabaten. Det som er til din fordel, det er mange som har opplevd de samme gleder og utfordringer før deg. Det kan hjelpe deg til å unngå å gjøre de samme “feilene”, fordi vi i dette online valpekurset har samlet mye erfaringer og kunnskap om treningsmetoder som har fungert for mange andre. Kanskje noe av dette også kan hjelpe deg å få en god start med valpen.

Godt arbeid med kontakt og samspill i valpetiden er kanskje det aller viktigste du gjør i hele hundens liv. Det danner grunnlaget for mange gode år sammen med hunden. For å få til det så trenger man lære hundens språk og hvordan man best mulig kommuniserer til hunden det du ønsker valpen skal lære. Forståelse og kunnskap – gir et godt hundeliv
Kanskje du skulle ta noen ekstra runder allerede ved valg av rase og type hund? Er du sikker at den søte valpen du har sett bilde av, kanskje truffet på gaten, at det virkelig er den rette hunden for deg? Bli kjent med de ulike rasene og dens egenskaper, så kanskje du finner en type som passer deg og ditt liv enda bedre?

Vi tar for oss de ulike perioder for deg som valpekjøper og fersk hundeeier.

 • Planer om valp
  Litt kort veiledning på veien til å kjøpe valp, om valg av hund og hvor kjøpe.
 • Forberedelser
  Litt tips og råd om hvordan forberede seg best mulig til det nye familiemedlemmet ankommer.
 • Valpen flytter inn
  En ny hverdag med liten valp i hus og en masse spørsmål dukker opp. Her har vi samlet det meste av tips og råd for best mulig start på hundelivet for deg og valpen.
 • Valpen 8 – 12 uker
  Valpetiden har ulike faser og her ser vi konkret på hva som kan være lurt å fokusere på de 4 første viktige ukene, når valpen skal falle til ro i sin nye flokk.
 • Valpen 3 – 6 mnd
  Jo tidligere du kan innarbeide gode treningsmetoder og rutiner jo enklere går innlæringen av valpen. Mye skjer på kort tid og vi ønsker at du skal finne de beste metodene for deg.
 • Valpen 6 – 9 mnd
  Valpen blir snart tenåring, med alt det medfører. Det skjer mye i valpens utvikling fra valp til unghund i denne perioden og det kan være utfordrende. Men med litt gode råd og tips om hva du kan forvente og hvordan det kan takles så er det også en fin tid og start på ditt hundeliv.

Dette blir nok er litt annerledes valpekurs, hvor fokuset er noe utvidet. Det er også enklere å gjøre i nettversjon, fordi du kan ta de ulike leksjonene etter hvert som valpen vokser. Kurset er laget av oppdrettere og som oppdrettere er vi ikke “ferdig” med valpene etter 8 uker, når de flytter til sine nye hjem det er bare en ny epoke. Våre valper “leveres med livstidsupport” dvs. at vi stort sett har 24/7 support for alle våre valpekjøpere, resten av hundens liv. Dette setter oss på mange utfordringer og ulike behov for å tenke løsninger, og det lærer oss veldig mye. Og det er grunnlaget for at vi også gjennom dette kurset ønsker å dele med deg alt det vi har lært, sammen med våre valpekjøpere og andre oppdretterkollegaer.

Skroll til toppen