Alenetrening
i 4 trinn​

En rolig og trygg hund hjemme alene gjør hundelivet godt og bekymringsfritt. Vi tobente er ofte glad i litt alenetid, men slik er det ikke med hunder. Hunder er flokkdyr og det er rett og slett ikke naturlig for hunder å være alene. Derfor må det læres og det må trenes.

Men alenetrening er ikke så vanskelig og treningen foregår i hovedsak samtidig som du kan gjøre andre ting. Det viktigste er å gjøre de riktige ting i rolige trygge omgivelser og trinnvis tilpasset din hund. Men treningen må gjøres over tid med repetisjoner for å lære hunden til å bli trygg i sone omgivelser, derfor mener vi også at et online kurs med trinnvis veiledning er en god løsning. Det gir litt hjelp og tips på veien, men jobben med alenetrening må man alltid gjøre selv.

Det aller viktigste ved utfordringene med å la hunden være alene og separasjonsangst er å starte god trening og tilvenning veldig forsiktig i rolige trygge omgivelser. Man må lære hunden å være trygg i sitt miljø, bygge en god relasjon med hunden, samtidig lære hunden å ikke være så avhengig av oss til enhver tid. Det er mye viktig trening og læring før man er på det nivå at man skal fokusere på “hjemme alene” situasjonen.
Det kreves god tålmodighet, regelmessig trening som gradvis øker i lengde og med ulike triggere over tid. På den måten bygger man trygghet, selvtillit og ro hos hunden og god relasjon mellom hund og eier. Det er suksessoppskriften for å lykkes med en trygg hund hjemme alene.
Derfor har vi i dette kurset delt treningen opp i 4 trinn, for at man skal starte med helt grunnleggende og viktige øvelser og så bygge på etter hvert. Det blir litt av det samme som når vi som barn lærer å skrive, vi må først lære alle bokstavene i alfabetet, før vi kan lære å sette de sammen til ord og så til setninger.

I første trinn har vi fokus på å skape ro og trygghet for hunden, ikke helt alene, men med litt avstand allikevel. Så fortsetter det med å øke avstand og mer følelsen av litt alene i trinn 2, når du ser at hunden er komfortabel med øvelsene så kan du gå videre til trinn 3 der du skal legge på litt triggere. Når du og hunden er klar for trinn 4 og skal ha den første hjemme alene tiden, da har du en hund som er godt forberedt på dette. Alle trinn er like viktige, men det kan variere fra hund til hund hvor lang tid det er behov for å være på hvert trinn.
Målet er et godt hundeliv for to og firbente med en hund som kan slappe av hjemme alene når du forlater boligen.

Skroll til toppen