Blodspor

Du trenger tre 1 premier på blodspor, der en av prøvene må være på en ordinær prøve. Minst VG (very good) på utstilling og fylt 2 år.

Ikke gi hunden mye ekstra god mat denne dagen, det kan den få når dere kommer hjem. Vær rolig og bestemt, og prøv å gjøre dette til et vanlig prøvespor for hunden din. Hunden merker om du er veldig nervøs…Prøv å glem at det går en dommer bak deg, dette er ditt og hunden din sitt spor. Om du ser noen bloddråper i sporet , pek og vis dommer at du ser dette. Om du tror du ser at hunden markere sårleie, så vis dommeren dette også. Om du er usikker så peker du også og virk selvsikker.. Om du mener hunden ikke er på spor, ta den tilbake og sett den på nytt i sporet, dette kan du også si til dommeren. Dette viser at du som fører leser hunden din. Om det ikke går så greit, så prøv igjen! Mye kan skje i skogen, dyr krysser spor og hund og fører kan ha en dårlig dag, men prøv igjen.

JA! Dette er en kjempegod mental trening for din hund og deg. Spesielt i båndtvangstiden, også er det gøy for begge to.

Ja, det kan den gjøre om det er litt vind. Sjekk om det blåser og da vil vinden forskyve lukten på siden av sporet. Hunden sporer der det lukter mest og ved vind så kan det bli på siden av sporet.

Tenk på at ved et reelt søk på skadeskutt hjortevilt, så skal du ha en jeger som går bak deg. Du må gå så seint at jegeren ikke har så høy puls at han ikke kan skyte nå dere kommer frem til dyret.

Du er kjempeviktig! Husk at om du skal få en godkjent hund så er det sammen med fører. Dere blir begge godkjente. Ja du skal gå bak og holde i lina, men det er mere enn som så. Du skal være rolig, senke stemmevolumet og gjøre hunden trygg. Når du setter på hunden selen noen meter fra sporstart snakker du rolig til hunden og viser det sporstart. Få hunden til å bruke nesen helt ned i sporstart og si «søk», så er det du som styrer tempoet i hele søket, hold igjen om det går for fort. Du må lære å lese hunden din. Er hunden på spor eller på et dyr eller på tur….? Se på halen, hodet og nesen. Alle hunder er forskjellige, men logrer en beagle vilt og nesen er høyt i luften er den muliges på jakt. Om du forstår at hunden ikke er på spor, så tar du den rolig tilbake der du vet sporet er og sier på nytt «søk» Det tar tid å lære seg til å lese sin hund, men utrolig gøy når du og hunden blir et team. Å det er det dere er, et team og det er noe en dommer vil se etter.

Litt regn er ikke noe problem, det kan faktisk føre til at det blir mer lukt for hunden. Store mengder kan bli litt vanskelig på åpne plasser, men da får hunden en ekstra utfordring, så prøv å gå sporet.

Spor skal ikke ligge på snø og frossen mark.
Skog med normal vilttetthet, men fjell, myr og normal skogbunn. Men en skal ikke legge spor oppå hverandre. En kan bruke samme spor, men da må de stå i minst en måned før en legger nytt spor der.

Når spor går som en lek så er det ofte lett å overdrive. Det er lurt å se om hunden blir lei, men jeg mener at en ikke skal ha mer enn maks to til tre spor i uka og da kan en ta fri ei uke.

Load More

Meny